Horsespot.se V2

Att nöta grunder, forever.

Att nöta grunder, forever.

Det finns många dressyrryttare på absoluta elitnivå inom sin ålder som valt att dela med sig av sin satsning genom en blogg, en av dem är Nina Rademaekers som finns här hos oss på Horsespot. Man kan kanske tro att det är de vanliga dödliga amatörerna som kämpar med halvhalter, övergångar mellan skritt och trav och lösgörande arbete i låg form medan elitryttarna roar sig med piruetter, byten i varje och passage. Men så är inte fallet. Nina poängterar ofta vikten i grundarbetet, och just nu har de fokus på halvhalter. Trots att hon och hästen Bizet kan dansa fram i piaff, passage, byten i varje, helpiruetter så är det halvhaterna det är fokus på just nu. Med andra ord, nöta grunder är ett never ending arbete när det kommer till ridsport.


 

För en inspirations-kick såhär en torsdag så kommer här två filmer på Cathrine Dufour som är en fyrfaldig EM-medaljör och två filmer på Nina Rademaekers. En när de båda vardagsrider sina hästar, Cassidy och Bizet, och sedan två träningsfilmer. Tänk vad man kan få dessa fantastiska djur att göra med två ben och två armar. 


 

Nina & Bizet under ett lösgörande, vardagspass.

Nina och Bizet under en clinic.

Cathrine och Cassidy, vardagsarbete.

Cathrine och Cassidy, träning.

Hem och träna – ingen dröm är för stor!

Fler artiklar

horsespot.1

Gina Tricot Grand Prix Borås

IMG_8773 blogg

Att våga drömma / inspirationstext