Horsespot.se V2

Att designa sitt liv utifrån passion

fiffsan

Att designa sitt liv utifrån passion

Vi har mött kvinnan som väljer att designa sitt liv utifrån passion, och henne vill vi berätta om!

Att följa hjärtat i sina beslut vid livets vägval och dessutom ha hjärtat på olika platser – och våga ha det så – är för mig definitionen av inspirerande. Låt oss berätta om Ann-Sofie, eller Fiffi, som hon kallas.

Hur ser din vardag ut?
– Eftersom jag är ridlärare, veterinärassistent, make up-artist och modell så formas den utav vassa kontraster. En dag spenderas i manegen, en annan i en studio. Min själ får alla bitar.

Fiffi gick en tvåårig gymnasielinje, där hon valde bort matte – för att det inte intresserade henne. Hon berättar att hon egentligen haft det väldigt lätt för sig i skolan, men helt enkelt inte haft intresse för det akademiska. Istället har hon älskat det kreativa, måla, filma och fota var stora intressen under gymnasietiden. Men också modellandet, som startade tidigt för Fiffi. Redan innan gymnasiet började hennes karriär som modell, som snart växte ur Sverige. Under perioder jobbade hon i Paris och Tokyo, och direkt när gymnasiet avslutades flyttade hon till Milano för att jobba som modell på heltid. Men medan hon gick på Milanos gator, fanns alltid längtan efter ”hemma”.
”Medan jag var mitt upp i modell-karriären kunde jag gå och längta efter gummistövlar, en egen trädgård, familj och en kärna som kändes som hemma” berättar Fiffi.

Vid 23-årsålder flyttade Fiffi hem igen, köpte ett eget litet hus bredvid ridklubben hon alltid ridit på och köpte en egen häst. Hästar har alltid funnits i hennes liv, men på grund av resandet hade den passionen fått pausas litegrann. När Fiffi går vidare i hur hennes yrkesliv fortsatte att utvecklas stannade vi upp henne och frågade ”men vi har hört att du har varit skådespelerska också, stämmer inte det?”
– Jo, just det ja! Det glömde jag berätta. När jag kom hem till Sverige sökte serien ”vita lögner” efter skådespelerskor via modellagenturer, jag sökte och fick en roll som en bisexuell kvinna. Stallet och hästarna beskrivs under den här tiden ha varit en oas av harmoni.

Idag influeras Fiffis vardag av häst på många olika sätt. Det kan handla om att stå i en manege och coacha ryttare, uppleva allt som upplevs på en veterinärklinik och vara make up artist inför en plåtning för hästföretag. Bland annat har Fiffi varit make up artist för både Hööks och Horsemeup. Fiffi återkommer under hela intervjun till vikten av att tillfredsställa alla själens behov, vilket hon lyckas med genom att ha flera jobb som skiljer sig åt.
– Min studievägledare sa att det inte gick att jobba med det jag drömde om, utan ”man måste ha ett riktigt jobb”. Vad är egentligen ett riktigt jobb? Jag tycker att det känns gammalmodigt att skolan fortfarande bara presenterar det traditionella utan att visa verklighetens alla möjligheter.

Det känns oerhört kul för oss att kunna berätta om Fiffis karriär och liv, och vi hoppas att ni känner er inspirerade av att höra om alla dessa möjligheter. Kan du inte välja mellan stalljobb och mode? Gör båda! Lyckligtvis har Fiffi en blogg hos oss, så ni kan fortsätta följa henne på fiffsan.horseworld.se Och om ni vill kontakta henne gör ni det via hennes mejl [email protected].

Fler intervjuer

fiffsan

Att designa sitt liv utifrån passion

caroline-b-intervju

Intervju med Caroline Bågfeldt