Horsespot.se V2

Intervju med Caroline Bågfeldt

caroline-b-intervju

Intervju med Caroline Bågfeldt

Caroline driver bloggen Carolinebagfeldt.se där vi får följa henne och hennes fina skäckponny Chucks framgångar och motgångar.

Du har nu hunnit spendera ett par månader hos oss på HorseSpot, hur känns det?

Hej. Ja, jag tycker det känns både roligt och bra. Att få vara en del av HorseSpot och att få jobba med er är otroligt roligt.Hur länge har du ägt Chuck? Jag har ägt Chuck i drygt två år nu, köpte honom i september 2011. Det har varit två otroligt lärorika år, minst sagt.

Har du haft några andra hästar innan Chuck?

Jag hade en egen ponny som vi köpte i början av 2011 vid namn Gold Dust. Det var min första egna häst men tyvärr funkade det inte mellan oss. Jag hann delta i castingen till ponnyakuten säsong 3 med honom innan vi valde att sälja tillbaka honom. Sedan hade jag även en annan ponny vid namn Chancy på foder/prov en stund emellan Gold Dust och Chuck. Men jag har bara ägt en häst innan Chuck.

Vad gör du när du inte är i stallet?

Oj, finns det ens någon tid över? Det känns som att all min lediga tid går åt till stallet, haha. Men jag vill nog påstå att jag förutom hästen är en vanlig tonårstjej. Jag gillar att umgås med vänner, shoppa, fika, festa och allt det där. Sen är jag även en riktig film och serie-älskare. Kollar på otroligt mycket serier och filmer.

Har du varit med om något riktigt pinsamt någon gång?

Hmm, finns säkert massor men det första jag kan komma på just nu är nog ändå när jag för många, många år sedan skulle handla godis på Netto. Jag gick fram till kassan för att fråga hur mycket det kostade då jag på den tiden hade en snål godisbudget. När jag fått svaret går jag tillbaka in i butiken men detta ser inte kassören utan tror att jag går ut ur butiken och snor godispåsen. Ja, jag kan säga att hela situationen blev en aning pinsam, hela butiken uppmärksammade mig och min godispåse..

Har du någon förebild inom ridningen?

Jag tycker att Roffe är en riktigt bra förebild. Men tycker även att det är viktigt att fokusera på en ryttare som är mer vardaglig och inte tävlar på sådan hög nivå och då vill jag säga Tyra Sjöstedt. Tycker att hon är riktigt duktig och verkar ha ett bra tänkt när det kommer till hästar.

Vad vill du göra efter gymnasiet?

Jag har fortfarande ingen koll på vad jag vill bli när jag blir vuxen, jobba som osv. Men en sak jag är ganska säker på är att jag kommer ta ett sabbatsår och upptäcka världen med några kompisar. Kanske utan häst, men jag tror även att det finns en chans att hästar kommer vara inblandade här.

Hur ser drömhästen ut?

Utseendemässigt? Jag har aldrig riktigt tänkt på hur min drömhäst ska se ut, utan jag går nog mest på känslan. Men det ska ändå kännas “wow” när man ser den. Gärna en kolsvart häst utan några tecken. Snygg och lätt, men samtidigt inte för tunn utan får gärna vara ganska biffig. Gärna ganska hög, 170 cm kanske? Den behöver absolut inte vara färdig utan får gärna har lite svåra saker att ta itu med, men man ska ändå kunna se att det finns kapacitet att plocka fram.

Kan du nämna tre favoritmoments i ditt liv?

Nummer ett måste nog ändå vara Justin Bieber konserten som jag var på i April. Den känslan är oslagbar på alla sätt och vis, vilken dag.
Ett annat favoritmoment är när jag satte tredje nollan i LA och kvalade msvb. Jag hade kämpat i 1,5 år med dessa nollor och när den sista satt så rann mina tårar. Ett underbart minne.
Och sist men inte minst är AW-sporthorses lägret som jag var på i somras. Det kanske inte räknas som ett “moment” men det är i alla fall en favoritupplevelse. Träffade så många nya vänner och det var så otroligt roligt och lärorikt.

Ses vi på Stockholm International Horse Show i år?

Det gör vi absolut. Jag kommer att befinna mig på showen både fredag och lördag. Det ska bli jätteroligt och jag hoppas på att många av er också kommer dit.

Till sist – 5 snabba!
Cola – Fanta
Shoppa till dig själv – Shoppa till hästen
iPhone – Android
Inomhustävlingar – Utomhustävlingar
Vår – Höst

Fler intervjuer

fiffsan

Att designa sitt liv utifrån passion

caroline-b-intervju

Intervju med Caroline Bågfeldt