Horsespot.se V2

Intervju med Linn Strelin

linn-strelin

Intervju med Linn Strelin

19-åriga Linn Strelin driver bloggen ztreliin.se där man kan läsa om hennes två hästar Picasso och Oprah, utrustning och annat som hör hästar och ridsport till.

Välkommen till HorseSpot! Hur trivs du hittills?

Tack snälla! Jag trivs jättebra såhär långt. Servicen är bra, jag får all hjälp jag behöver och får alltid svar så fort jag undrar något.

Hur kom det sig att du började blogga?

Jag började blogga efter att jag råkat ut för en ridolycka. Min rygg blev skadad vilket gjorde att jag fick ridförbud i ett halvår. Då började jag fundera på hur jag skulle fördriva tiden och skapade därför en blogg där mina läsare fick följa min resa tillbaka upp i sadeln igen.

Läser du några bloggar själv?

Ja det gör jag. Läser mina vänners bloggar och lite andra HorseSpot-bloggar, bland annat Johanna Grant och Tyra Sjöstedt.

Kan du berätta tre saker som inte så många vet om dig?

Jag har fobi för att bli smutsig och kladdig vilket gör att jag tvättar mina händer konstant när jag är i stallet. Får smörja in mig med handkräm 24/7 för att inte torka ut!
Jag har också fobi för skitiga och ovårdade hästar. Skulle mina hästar komma in leriga från hagen så klarar jag inte av att rida dem. Då åker de på en dusch istället!
Innan jag ska åka någonstans med hästen i transporten så känner jag igenom alla handtag på transporten, draget på bilen och på alla stroppar på rullgardinen bak. Det har blivit som en tvångstanke för mig. Haha..

Du var med om en ganska läskig olycka med din häst Cappuchino 2010. Tvekade du någonsin på att gå tillbaka till ridningen efter detta?

Nej, det fanns ingen tvekan alls. Såklart var jag lite skärrad efter händelsen men det fanns aldrig någon tvekan om att inte återvända upp i sadeln igen. Istället fylldes jag med motivation och inspiration under tiden jag bara låg i sängen och inte kunde göra någonting. Jag började studera och analysera mig själv och min ridning vilket gjorde att jag blev så himla motiverad till att bli en bättre och mer rättvis och lyhörd ryttare.

Du blev senare tvungen att ta bort Cappuchino pga kissing spines, vilket måste ha varit jättetufft. Har du några tips på hur man går vidare efter att ha förlorat sin häst?

Det var hemskt. Men det jag gjorde var att tidigt börja leta nya häst. Redan när jag fått beskedet om att han skulle få somna in så började jag leta ny. Det medförde att när Cappuchino togs bort så hade jag inte mycket till val än att åka och provrida de hästar som jag bestämt tid med hos ägarna. Hade jag inte börjat leta och bestämma tid för provridning så tidigt hade jag aldrig orkat komma till skott och göra det efter hans bortgång..Efter Cappuchino kom Oprah. Vad var det som gjorde att du fastnade för just henne? Det var kärlek vid första ögonkastet. Hon stod i stallgången och kollade på mig med sina stora, snälla, bruna ögon. Helt underbar och himla positiv att rida! Det kändes så rätt på något sätt även fast hon kanske inte var så flashig och speciell på den tiden. Hon var den första och enda hästen jag provred. Mitt wildcard.

På bloggen bjuder du på mängder av välmatchade outfits. Vilken är favoriten just nu?

Favoriten just nu är mitt svarta Anna Scarpati schabrak med fuchsia färgat kantband och passpoal i swarovski. Det matchar jag tillsammans med en svart lång huva från Lá Kim och ett fuchsia färgat showpannband. Sedan vita senskydd från Veredus såklart!

Har du någon sak du inte klarar dig utan i stallet?

Mitt lipsyl, haha.. Annars är det nog ridstövlarna. Dom är extremt viktiga! Kan inte rida utan dom!

Vad ser du mest fram emot i höst?

120 debuten med Oprah och min 20-årsdag :)

Till sist – 5 snabba!
Storhäst – Ponny
Rida ut – Dressyr
Mocka – Packa höpåsar
Instagram – Facebook
Morgon i stallet – Kväll i stallet

Fler intervjuer

fiffsan

Att designa sitt liv utifrån passion

caroline-b-intervju

Intervju med Caroline Bågfeldt